Middagstips: Røsti

12/08/2010

Røsti er små «lapper» av raspet grønnsaker, serveres med salt kjøtt og tyttebær.

Mengde er ikke oppgitt i oppskriften, da jeg aldri har målt hva jeg har brukt – her må du altså prøve deg frem. Kan nevnes at til tre personer brukte jeg 5 egg i går.

Røsti underveis i matlagingen. Kjetil er utålmodig etter middag.

Røsti:

– Potet

– Kålrot

– Gulrot

– Løk

– Egg

– salt og pepper

Skrell og rasp grønnsakene og bland det i en bolle. Visp eggene for seg selv først og tilsett de i grønnsaks blandingen. Stek små lapper av blandingen på middels varme til de er gyldne. I går ble dette servert med bacon og tyttebær hjemme hos oss.

Tips for å gjøre retten sunnere:

– Lag syltetøyet selv med mindre sukker og tilsetningsstoffer.

– Bruk magert kjøtt, for eksempel lettsaltet skinke.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: